2013. augusztus 2., péntek

01. Biztos, hogy jó ötlet ez?

Aloha!
Nem is tudom, hol kezdjem. Egy röpke hét alatt, egy aprócska prológus után 18 feliratkozó, és több, mint 1000 oldalmegjelenítés? Csak szerintem fantasztikus? Nagyon szépen köszönök mindent, de tényleg! Rettentően jól esik! 
Huh, nos az első fejezet itt is van... Vegyes érzelmekkel vagyok, ugyanis ismét itt vagyunk egy kezdetnél, és a kezdetek szerintem mindig nehezek. Próbáltam a lehető legtöbbet kihozni magamból, nos csak remélni merem, hogy tetszeni fog. Sajnálom, nem lett hosszú fejezet, de megígérem, hogy a következők minimum három oldalasak lesznek, mivel ez alig kettő. Nem szerettem volna összecsapott munkát, ezért is döntöttem úgy, hogy ez rövidebb lesz. Nem is fecsérelem tovább a szót, jöjjön a várva várt fejezet!

Puszi,
L.T.P.~
LARISSA MOOR
2012.06.14.

  Újabb fekete autó parkolt le a házunk előtt. Már megszokhattam volna, hogy nem telik el úgy nap, hogy ne állnának meg itt ezzel a gépjárművel, s nem sunnyogna be a házba Jack, hogy újabb adag szállítmányt vigyen, majd áruljon a hiszékeny fiataloknak, esetleg egy buliban belecsempéssze más italába. Őszintén szólva, utálom ezt a pacákot, egyrészt mert a modora undorító, másrészt, pedig ahogy kinéz: Feje kopasz, egész karját tetoválások borítják, arca feszes, soha az életben nem láttam még mosolyogni, habár nem sűrűn találkozom vele, csak néha napján, amikor apám elfoglalt, és én nyitok ajtót.
Úgyhogy, egy tipikus bűnöző, pont, mint az apukám. Fájdalmas ezt kimondani, de így van, és talán soha nem fog ez megváltozni. 
Egy mélyről jövő sóhaj szakadt fel tüdőmből, majd arcomból kisimítottam a csikiző tincseket. Felpattantam ágyamról, s elővigyázatos léptekkel haladtam a konyháig, ugyanis nem szerettem volna összetalálkozni futni Jackkel, vagy akármilyen más meglepetéssel, mert nálunk bármi megtörténhet. 
Az étkezőbe belépve a hűtőhöz mentem, ahonnan kiemeltem vajat, szalámit, és paprikát, hogy elkészítsem az uzsonnám. 
Édesapám szerint kórosan keveset eszem, ezért utasított, hogy naponta ötszöri étkezéshez kell tartanom magamat, s annak fejében, ha ez elmaradnak, hosszan tartó büntetésre számíthatok. Haragját elkerülve megadtam magamat. Mióta befejeződött a tanítás, hűségesen naponta ötször étkezem.
Dúdolgatva kentem meg a kenyeremet, majd pakoltam rá a feltétet, ezek után, pedig az asztalnál helyezkedtem el. Tányéromat hanyagul csak ledobtam, a táplálékot pedig a számhoz emeltem.
Elkalandozva gondolataim tengerében majszolgattam szendvicsemet, míg el nem fogyasztottam. Étkezésem befejeztével egy pohárba friss hideg vizet töltöttem, s fenékig lehajtottam. Ezután már csak a mosogatás maradt hátra, mit hamar megoldottam azzal, hogy a tányért, és a poharat is csak bevágtam a mosogatógépbe.
Épp indultam volna vissza kuckómba, amikor apám idegesen, engem majdnem elsodorva rontott be a konyhába, majd a hűtő ajtaját szinte letépve rántotta azt ki, s kapott elő belőle egy üveg sört. Érdekes, általában csak akkor iszik, ha valaki nagyon felcseszi az agyvízét, úgyhogy hatalmas probléma lehet.
- Baj van? - szólítottam meg, mire fejét felém kapta, s szikrázó éjfekete szemeit rám emelte. Valóban rettentő paprikás volt, konkrétan gyilkolt tekintetével. Ilyenkor mindig megijedek tőle, habár tudom, engem sosem bántana, na de mégis, mi van, ha egyszer elborul az agya az alkohol hatására? 
Nem mintha alkoholista lenne, de elég elővigyázatos személy vagyok, szeretek mindig előrébb járni egy lépéssel másoknál.
Erőteljesen lecsapta az étkezőasztalra a sörös dobozt, zakóját levette, s székének hátuljára akasztotta, majd torkát köszörülve lecsüccsent.
- Lara, gyere, ülj le, és beszélgessünk kicsit – felelt csöndesen, majd egy újabb korty sört hörpintett le. Vonakodva ugyan, de leültem a vele szemben lévő székre kezeimet a fatákolmányra támasztva. – Payne ismét elbaszta – motyogta némi éllel a hangjában.
- Mégis micsodát? – nyeltem egy nagyot, mire hajába túrt, ezzel is megvárakoztatva engem.
- Jack, nem adott el mindent, csak a cucc felét. Egyre szerencsétlenebb az a balfék. Ha így folytatja jövő hónapban éhen halunk.
- Ezer elmondtam már, hogy keress egy tisztességes munkát.
- Larissa, felfogod, hogy büntette előéletű vagyok? Sehova nem vennének fel! – emelte meg a hangját, miközben beszélt.
- Nem csak előéletű, most is bűnben élsz.
- Majd elmegyek gyónni a kedvedért, jó? – forgatta szemeit, majd újra mérgesen pillantott felém. – Hagyjuk ezt, jó? Tudom mi a véleményed, kislányom, de nem tudok tenni ellene, és ezzel Te is tisztában vagy szerintem.
- Lehet – támaszkodtam meg kézfejemen. – Inkább térjünk a tárgyra.
- Rendben – vett nagy levegőt. -  Nem szeretném, ha úgymond „csődbe menne” az üzlet, ezért egy nagyobb kaliberű buliba szálltam be. Az elkövetkezendő hetekben több idegen ember is meg fog fordulni házunk tájékán, ezért szeretném, ha vagy a szobádban lennél, vagy messze a háztól. Értve? Nem akarom, hogy találkozz velük, se hogy bajod essen. Ezek nem kispályás alakok lesznek, mint Jack Payne! 
- Biztos, hogy jó ötlet ez? – hajoltam előrébb pár centivel édesapám nyugtalanító szavaira.
- Igen, jelen esetben, a legjobb – bólintott magabiztosan, majd újra szájához emelte italát, s miután kiitta tartalmát egy kezével összepréselte a műanyagot. – Lara, Te ezen ne stresszeld magad. Egyáltalán nem is tartozik rád, csak azért mondtam el, hogy tudd, mi fog következni a jövőben.
- Ahogy érzed – válaszoltam semleges hangsúllyal, majd lemásztam eddigi helyemről, s hitetlenkedve indultam saját zúgom felé, egyedül hagyva apámat. Beérve oda hasra vágtam magamat az ágyon, s fejem alá egy párnát gyűrtem. hogy kényelmesen feküdjek. 
  Azért viharoztam el, ennyire hirtelen, mert nem akartam tovább hallgatni a következőket: „Nem rád tartozik, ne üsd bele az orrod, Te vagy a gyerek, én a szülő.
Ha számolnám, mennyiszer tartott szent beszédet az előbb elhangzottakról, biztos, több lenne, mint hetvenkettő, rengeteget tud magyarázni. Pont, mint én.
Telefonom dallamos csörgésére kaptam fel buksimat, s csúsztam közelebb az éjjeli szekrényemhez, hogy megszemléljem, ki keres. Megmarkoltam az apró kütyüt, ám mikor a kijelző tévedt pillantásom, arcomról lefagyott a mosoly.
Diana, az állítólagos barátnőm száma villogott a képernyőn, ösztökélve engem arra, hogy minél előbb felvegyem. Fintorogva, de végül megnyomtam a fogadás gombot, s mobilomat a fülemhez emeltem:
- Hello Diana – szóltam bele a tőlem telhető legaranyosabb hangon. Hát igen, Diana egy cicababa, akinek mindene megvan. Tökéletes család, tökéletes élet, tökéletes kinézet, minden, amiről én csak álmodhatok, úgyhogy szépen kell vele beszélni.
- Lara – csendült fel vinnyogós hangja némi gúnnyal megspékelve. – Csak azért hívlak, hogy megkérdezzem, holnap nem kísérnél el vásárolni? Kifogytam a nyári szettjeimből, és a hétvégén már utazom Amerikába! Nem nézhetnek csövesnek!
- Persze Dia – mormogtam csöndesen. Hogy is mondhatnék nemet neki? 
- Remek! Akkor olyan délután fél kettő körül elétek gurulok. Puszi. – cuppantott egyet szájával, majd a vonal megszakadt. Ismételten egy rövid társalgás, de mondjuk mit várok Tőle? Sosem voltam a legjobb barátnője, nem is értem, hogy jutottam eszébe.
- Fantasztikus! – dobtam telefonomat magam mellé, és rogytam vissza a párnámra.
Utálok vásárolni, utálok Diana vérvörös Ferrariában utazni, és legfőbbképp utálok feltűnést kelteni, ami Dianával elkerülhetetlen. Egy unalmas délutánnak látom a távolban megcsillanó apró szikráit magam előtt. 

26 megjegyzés:

  1. akkor én leszek az ELSŐ komizó, az ELSŐ részhez :3 ha elolvastam, jelentkezek :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia:)
      Ez mesés:) Te nagyon sokáig olvasol:D:D

      Törlés
  2. Kedves L.T.P.~! :)
    Eddig mondhatni csak távoli szemlélője voltam a blogjaidnak, de most rászántam magam, hogy hadjak nyomot, itt létemnek. Fantasztikus lett a rész, imádom és a blog címével is egyet tudok érteni, miszerint Perfect a történet. :)
    Imádom az írásaidat, izgatottan várom a következő részt, ami remélem minél hamarabb felkerül. :)
    ölel,
    Alexis xx

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Alexis! :)
      Örülök, hogy végre írtál egy kommentárt, indig szeretem a megbúvó olvasók megnyilvánulásait:) Nagyon szépen köszönöm:)

      Törlés
  3. Ez igen. Imádom.Várom a következőt.;-)

    VálaszTörlés
  4. Drága L.T.P.~!

    Egy nagy: Hű! Nagyon tetszik az első rész. Ami legelőször megfogott benne az az, hogy egyedi, jól írsz, s nincsenek szóismétlések a szövegben. Már tűkön ülve vártam eme blogod legelső fejezetét, s most hipp-hopp el is olvastam! Hogy miért ilyen gyorsan? Azért, mert az írásodat csak úgy falni lehet... A betűk amik le vannak írva, csak úgy elsuhannak szemeim előtt, s már azt veszem észre, hogy el is olvastam. Ez a jó fogalmazásodnak köszönhető!
    U.I.: Kérlek vegyél vissza a csoportba, mert szeretnék értesülni mindenről...

    Legyél sikeres, s további jó írást kívánok! :)

    Love Ya, Nessa

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Vanessza!
      Nagyon szépen köszönöm, aranyos vagy. Csoport.. fogalmam sincs, hogy visszavegyelek-e. Még tárgyalok pár emberrel, de holnapután már nem leszek itthon:)

      Törlés
  5. Wáó! Egy szó, de mindent elmond. Őszintén mondom, hogy nem szoktam hosszú véleményeket írni, és ez most sem lesz másképp. Rettentően tetszenek a történeteid, a megfogalmazásod!
    xoxo.: Szocsii

    VálaszTörlés
  6. Drága Lizi!
    Bár már vagy három órája megnyitottam a blogod, csak most jutottam el addig, hogy írjak is neked, amit kicsit sajnálok, ezer bocsi. Nos, a történet nagyon eredeti, nekem teljes mértékben bejött, már a Prológus olvasásakor. Payne... vajon honnan is ismerős ez a vezetéknév?! *tettetetthülyfej* Ja, hát persze! *isteniszikra* Liam!
    Ez véletlen vagy véletlen? Alig várom, hogy olvashassam a folytatást, hisz nagyon érdekel, de nyugi, nem fogom minden nap megkérdezi a csoportban. Vagy mégis?! Neeem.
    Türelmesen várok és amúgy vicces a plázacica barátnő. Amint elhagyta a száját az első mondat, ... nos, inkább mégsem fűznék hozzá semmit.
    Millio puszi Xx Robert is küldd párat abból a millióból <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :)
      A lényeg, hogy írtál:) Köszönöm szépen<3 Hát igen, ki is lehet ez a Payne?:o Sosem hallottam még ezelőtt:)

      Törlés
  7. Nagyon jó lett!:) Várom,hogy mit hozol ki belőle. ;) Csak így tovább. ;) Vár rád nálam egy meglepiiiiiii! :DD http://christywith1d.blogspot.com/2013/08/ujabb-dij-es-egy-kis-infomorzsaaa-d.html
    Kriszti xx

    VálaszTörlés
  8. Most sem csalódtam benned drágám, mesés lett! Juj, annyira várom már, hogy Payne is feltűnjön ^^ és van is egy öteletem, miért lesznek olyan jóban Laraval ;)

    Ölel,
    Patricia F.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyira köszönöm! Olyan aranyos vagy, s nagyon jól esnek a bíztató szavaid! <3

      Törlés
  9. Kedves Lizi!

    Ahogy megígértem, igyekszem minden rész alatt nyomot hagyni, mert tudom milyen érzés, ha nem kapsz visszajelzést, de ahogy látom, ilyen problémákkal Te nem küszködsz. :)
    Őszintén szólva megleptél, mivel látványosan fejlődsz, legalábbis ezt vettem észre. Ez lehet, hogy azért van, mert a Perfect elmondásod szerint sokkal komolyabb lesz, mint az Alone, aminek én nagyon örülök. Nem mintha a másik blogodat nem szeretném, de úgy gondolom ebbe több időt fektetsz.
    Az írásstílusod fejlődik, viszont ügyelj az elírásokra! Ha szeretnéd, akkor chaten leírom, hogy hol írtad el a dolgokat., s így kitudod őket javítani. :) A párbeszédekre még egy is kicsit gyúrsz, s meglásd, perfect lesz.
    Izgatottan várom a következőt! :)

    Ölel,
    Sweety

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Sweety!
      Örülök, hogy írtál, nagyon rendes tőled, nekem minden visszajelzés nagyon fontos! :)
      Nagyon szépen köszönöm:) Igen, megpróbálom komolyabbra írni, és hiszek benne, hogy sikerülni is fog.
      Elírások, elírások everywhere, rendben, és köszönöm még egyszer:)
      Puszi,
      Lizi

      Törlés
  10. Drága LTP!

    Igazán felkeltette az érdeklődésemet a blog, kíváncsian várom a következő részt, hiszen ez nagyon jó lett! :)

    Puszi, Azy

    VálaszTörlés
  11. Drága Azy!
    Úristen, Te írtál nekem. Te jó Isten! Nagyon boldoggá tettél, de komolyan*-*
    Nagyon köszönöm, és örülök, hogy tetszik:3
    Puszi,
    LTP

    VálaszTörlés
  12. Most sem csalódtam benned!Olyan jól írsz hogy az hihetetlen!♥:) Nagyon jó lett!:D Már kíváncsian várom a folytatást!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm, nagyon jól esik a támogatásod! :) Sietek a folytatással, ígérem! :)

      Törlés