2013. augusztus 16., péntek

02. Liam Payne!

Aloha!
El sem hiszitek mennyire röstellem, ezt a rengeteg késést. tudom, kimaradt egy rész, de táborban voltam, és semmi időm nem volt megírni. Most jutottal el odáig, hogy egy normális fejezettel tudjak előrukkolni, ami nem egy és fél oldalas. Több, mint három, és fél oldal lett, remélem nem lesz panasz. Köszönöm a rengeteg feliratkozót, és a megjegyzéseket! Annyira jól esik a sok támogatás, hogy el sem tudjátok képzelni!
Nem is magyarázok tovább! Jöjjön a fejezet! :)
U.I.: Mielőtt valaki azt hinné, hogy el vannak sietve a dolgok, előre szólok, hogy nem. eredetileg is így volt kitalálva az egész.:)
LARISSA MOOR 

 Szobámból kisurranva kistáskámat hátamra kaptam, s öles léptekkel igyekeztem a bejárat felé, ugyanis Diana bármelyik percben megérkezhet. Az előszobában lehajoltam, hogy felvegyem fehér converse cipőmet, s rohanhassak a ház elé, nehogy Diana megharagudjon. Dia elég heves természetű lány, bármi kitelik tőle. Ha nem az van, amit Ő szeretne, részéről kitör a harmadik világháború.
- Mész valahova? – Összerezzentem édesapám hirtelen felcsendülő férfias hangjára. Kiegyenesedve ráemeltem a tekintetemet, majd kitágult pupillákkal bólintottam. Próbáltam úrrá lenni hevesen vágtázó szívemen, mely majd’ ki akart szakadni a helyéről.
Utálom, amikor ezt csinálja, hisz’ tudja, elég ijedős típus vagyok. Ha előre szólnának; „Hé, most megijesztelek!”, akkor is képes lennék halálra rémülni. Ez a tulajdonságom lesz a halálom. 
- Dianaval megyek vásárolni – feleltem kissé megremegve.
Szavaim hallatára apa arca eltorzult, majd egy fintort vett fel. Hát igen, Ő sincs oda a vásárlásért, ahogy én sem. Talán tőle örökölhettem ezt is.
- Rendben. Jó szórakozást! Vigyázz magadra – nézett a szemem közé. Egy meglepő érzést véltem kiolvasni tekintetéből, ami nem más volt, mint a félelem, s ez nála nem megszokott. Apám sosem félt semmitől. – Majd találkozunk – pillantott a plafonra, majd túrt sötét hajába.  Még utoljára végig futtatta rajtam mélybarna íriszeit, majd nagy levegőt véve odébbállt. 
Pontosan olyan volt, mint ki búcsúzkodik. Szomorú arc, sóvárgó tekintet… Baj készül…
Hevesen megráztam buksimat, hogy kiverjem belőle a hülyeséget, majd táskám pántját megigazítva a vállamon elhagytam a házat.

***

Eszeveszett nyüzsgés, rohangáló emberek, vásárlásra éhes tini lányok, pénzes asszonyok, és legvégül, de nem utolsó sorban Diana.
Igen, Dia-t külön kategóriába lehetne sorolni, több mint tizenhárom centis magas sarkújával, vérvörösre kilakkozott kéz, illetve lábkörmeivel, és mély dekoltázsú ruhácskájával. 
Karján egy apró táska himbálódzik, ahogy rázza magát, hogy még vonzóbbnak tűnjön. Nincs olyan hímnemű egyed, ki elhalad mellettünk meg ne nézné magának a lány csinos kis valóját.
- Uram Isten! – kapott szájához, s odatipegett az egyik bolt bejáratához, majd miután bekukkantott, teljes testével belépett. Csillogó tekintettel pásztázta végig a helységet, majd a ruhák közé vetette magát. – Most elmegyek, és felpróbálom ezeket – rázta meg a felkapkodott cuccokat, s egy szempillantás alatt elrohant a próbafülkék felé. 
Szörnyű, borzalmas, tragikus – jobb szavakkal nem is lehetne jellemezni ezt a mai délelőttöt, és még a java itt áll előttem. Soha nem fogok hozzászokni ehhez az örült rohangáláshoz, és eszeveszett hajlamhoz, ami Dianában van. Szerintem valami betegség ez nála. Túlzottan is „költsükapénzt” kórban szenved.
-  Na? Milyen? Jól áll? – lépett be elém Dia, majd egy háromszázhatvan fokos fordulattal, ismét rám emelte kék szemeit. 
- Szerintem jó – mosolyodtam el, hátha hamarabb szabadulhatok. Nem is értem, miért mentem ebbe bele. Ja, de már emlékszem. Diana, s az eltökélt természete miatt. Ha nemet mondok, akkor is itt álldogálnék a próbafülkék mellett, és véleményezném állítólagos barátnőm gönceit.
Egy vigyor kíséretében visszaszaladt, hogy levegye a megvásárolható göncöt, majd perceken belül visszatért köreimbe. A pénztárhoz sietett, s kifizette a csodás darabot. 
Csak bámultam, ahogy egyik boltba be, majd vagy hat ruhával ki, ezután a másik boltba be, s ismét hat kellékkel jön ki. Követhetetlen tempóban haladtunk végig az összes üzleten. Egy cipőbolt sem maradhatott ki, mert Dia szerint, kihagyhatatlan ajánlatok, és ötven százalékos leértékeléskor nem szabad elhalasztani semmit sem. 

Már délután egy óra is elmúlt, mikor Diana lerogyott az egyik padra a bevásárlóközpontban, majd a tüdejében tartott levegőt kifújva felém fordult.
- Szerintem remek vétel volt minden – lengette meg kezében tartott zacskókat. – Hm, éhes vagyok. - Gyors témaváltás… De már ideje lenne ehhez is hozzászoknom. Egyik percben még arról beszélünk mit vett, másikban már a kajáról társalgunk.
- Menj, vegyél valamit enni. Megvárlak itt a csomagjaiddal – dőltem hátra a padon, s kulcsoltam össze a kezeimet.
- De arika vagy – pattant fel, és már itt sem volt. Arika vagyok, micsoda fantasztikus jelző, ez remek. Arika… Nem, hogy legalább annyit mondana, hogy köszönöm, hogy elkísértél erre a több órás túrára, esetleg nagyon rendes vagy Lara, hogy itt vagy… Nem. Én csak simán arika vagyok. 
Gondolataimból a zsebemben megrezdülő telefonom szakított ki. Szemöldök felhúzva nyúltam érte, hogy megbizonyosodjam róla, nem képzelődöm. Engem apán kívül soha senki nem keres, Ő pedig általában ilyenkor meglehetősen elfoglalt. 
SMS-em érkezett - állapítottam meg magamban. Érdeklődve húztam végig az ujjam a képernyőn, hogy megtudjam, ki keres.
Az üzenet apától jött. Ez furcsa, apa sosem ír nekem üzenetet.

„Larissa, a lehető leggyorsabban igyekezz az utcánk végében lévő buszmegállóhoz! Sürgős! „ 

Szemeim elkerekedtem, arcom elfehéredett, még levegőt is elfelejtettem venni. A megérzésem bejött; Baj közeleg. 
Mobilomat zsebembe mélyesztettem, s körülnéztem, vajon merre lehet az éhenkórász. Legnagyobb szerencsémre, éppen az egyik közeli hamburgerestől sétált ki egy jól megpakolt hamburgerrel. 
- Dia, hatalmas probléma lenne, ha lelépnék? Fontos dolgom lenne – hoztam fel pofátlanul a javamra szolgáló témát. Nem tehettem mást. Ha megbántom, ha nem, én most elhúzok innen. Apa mindenkinél fontosabb. Nem bírnám elviselni, ha elveszteném Őt is.
- Komolyan itt hagynál? – tátotta el száját sértődötten, mint egy óvodás. 
- Sajnálom, de rohannom kell – jelentettem ki ellentmondást nem tűrő hangnemben, majd sarkon fordultam, és otthagytam Dianat mindennel együtt. 
  A plázából kiérve a legközelebbi buszmegállóhoz mentem, hogy megnézzem, mikor érkezik a következő busz. Mosolyogva nyugtáztam, pár perc és itt lesz. S, ha a szerencse továbbra is kísér, akkor nem lesz dugó, szép tiszta lesz az út, s hamar odaérhetek a megadott helyszínre.
Előre-hátra dülöngélve, türelmetlenül vártam a tömegközlekedési jármű érkezését, mely talán tíz minutummal buszmegállóhoz érkezésem után jött. Fizettem, majd a busz hátsó ajtajához mentem, s ott megkapaszkodtam az egyik korlátban.
Erőteljesen nyomtam meg a leszállásjelző gombot, méterekkel a kijelölt megálló előtt. Már messziről felfedeztem egy kapucnis alakot a várakozó falának dőlve. Valószínűleg apukám lesz az.
Leléptem a „gép” lépcsőjéről, s egyenesen a fekete kabátos személyhez igyekeztem. Nyáron pulóvert venni, igen, ez biztos az én apám.
- Végre! – szidott meg felelősségteljesen. – Lara, azt mondtam siess!
- De, én…
- Nem érdekelnek a kifogások! – vágott szavamba türelmetlenül. – Azonnal beszélnünk kell!
- Hát beszélj! – tártam szét a karjaimat.
- A rendőrség fülest kapott. Minden egyes pillanatban, bárhova nézek egy rendőrautó megy el a házunk előtt, s itt az utcánkban is. Az egész lakásunkat feldúlták, nyomokat keresve, és minden bizonnyal találtak is.
- Tessék? – Hangom legalább két oktávval megemelkedett az előbb hallottak miatt. A szavak nem nyertek értelmet agyamban, csak álltam megkövülve apa előtt, s hallgattam mondandóját.
- Az a helyzet, hogy menekülnöm kéne. Legalább Afrikáig kéne rohanom, hogy ne kapjanak el, viszont ennek semmi kibaszott értelme nem lenne – fejezte be idegesen.  – Larissa, kénytelen vagyok feladni magam. Ha ezt megteszem, akkor téged is megóvhatlak, és lehetőleg kevesebbet fogok egy cellában dekkolni.
- Nem teheted – motyogtam elfúló hangon. – Nem hagyhatsz egyedül! – torkomban gombóc nőtt, alig fértek ki ajkaimon a hangok. Féltem, hogy ez lesz. Nem csinálhatja velem! Nem! Kezeimet számhoz kaptam, hogy elfojtsam kitörni készülő zokogásom, azonban semmit nem értem el hasztalan mozdulatommal. Arcomon sós könnycseppek gurultak végig, majd a pólómra hullva váltak semmivé.
A szemébe néztem. Sajnálkozva vizslatta arcomat, mintha csak pár napra menne el.
- Kérlek ne! – Hirtelen felindulásból vágódtam neki, s öleltem át gyenge karjaimmal erős testét. – Apa, kérlek ne – szinte már esdekelve könyörögtem. 
- Lara, hagyd ezt abba! – tolt el magától. – Még nem fejeztem be. Mindent elintéztem. Jó helyre kerülsz. 
- Hova akarsz küldeni? – szipogtam gyerekesen.
- Tudod, van Jack Payne… - kezdett magyarázni, de szavába vágva tiltakoztam.
- Nem fogok egy bűnözővel egy házban lakni!
- Miért, eddig nem azt tetted?
- De Te más vagy – pislogtam kislányosan. Ebben igaza van, Ő is egy mocskos bűnöző, de mégis az édesapám, az egyetlen élő rokonom! 
- Örülök, hogy így látod, de befejezhetem? – bólintással feleltem.
- Szóval, Jack Payne-nek van egy fia. Ő 21 éves. Saját lakása van, és teljesen tiszta. Nem élt még sosem bűnben, legalábbis Jack ennyit mondott. Felajánlotta, hogy ez a srác vigyázni fog rád, egy bizonyos ideig. Addig is lesz hol laknod. 
- De nem is ismerem. Nem akarok egy idegennel lakni! Ráadásul, Jack egy rémisztő alak, el tudom képzelni, hogy a fia milyen lehet kinézetileg.
- Larissa. Nincs vita! Bármikor megjelenhet az a fiúval. El fog vinni magához.
- És neki ebből mi haszna?
- Pénzt kapott érte. Rengeteg, pénzt. Lesz miből eltartani téged – rántotta meg a vállát, mintha csak arról beszélne, mi lesz a holnapi ebéd. Esküszöm, néha elgondolkodom rajta, hogy apám bolond. Lefizetett egy embert, hogy legyen a bébi csőszöm! De hisz, már teljes két hete tizennyolc éves vagyok, nekem nem kell dada.
 - Ott is van! – mutatott a hátam mögé apu. Egy motor zúgását hallottam, majd minden elcsendesedett. Száznyolcvan fokos fordulattal meredtem a bukósisakos fiúra, ki előttem ült egy igen nagy motoron. 
- Te lennél? – szólította meg apám a srácot.
- Liam Payne – köszörülte meg a torkát, majd kezet nyújtott neki. Apu rám emelte tekintetét, majd magához húzott. Úgy kapaszkodtam belé, mint egy mentőövbe. Én ezt nem akarom! Nem teheti ezt velem! Eladott!
- Vigyázz magadra, életem! Ígérem, amint tudok, telefonálok. Most pedig, menj! – nyomott közelebb a motorhoz. 
- Ülj fel, kislány – tartott felém Liam egy sisakot. 
- Ne kislányozz – rivalltam rá szenvtelenül.
- Milyen kis vad természetű vagy! Ez tetszik.
-  Ide figyelj, Payne. Egy rossz szó, egy rossz cselekedet, ha a kicsikémnek egy haja szála is meggörbül…
- Nyugalom, Moor bácsi, vigyázni fogok rá – vihogott Liam pimaszul. Ez huszonegy éves? Inkább mondanám felelőtlen tizenhatnak.
- Le ne ess! – Apa szeme villámokat szórt, miközben minket vizuált.  Biztos vagyok benne, hogy nem akar elengedni. Legszívesebben magával vinni a sittre is, csak ne kéne elválnia tőlem. Tudom, hogy fontos vagyok neki. Bármennyire nem mutatta ki, bebizonyította!
Liam dereka köré kulcsoltam kacsóim, még egyszer édesapámra pillantottam, ki mosolyogva hátrébb lépett, s intett egyet. Liam felbőgette a motort, majd a gázba taposva elszáguldott velem: Őszintén szólva, fogalmam sincs hova. 

29 megjegyzés:

  1. Szia L.T.P.~!

    Eszméletlen jó lett! Gondoltam, hogy egyszer kiderült volna ez a dolog, csak azt nem, hogy ilyen hamar.. Nem baj, a lényeg az, hogy ismét egy tökéletes fejezettel álltál elő.
    A betűket faltam, s alig bírtam abbahagyni az olvasát, ám szomorúan konstantáltam,hogy vége.!
    nagyon tetszett, csak igy tovább. ♡

    Üdv.: Vanessza

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      A helyzet az, hogy nem eze lesz a fő hangsúly aí történetben. Ez az egész, csak bevezetőnek, amolyan előjátéknak kellett. A fejezet elején olvashattad, hogy egyáltalán nincs elsietve! :)
      Szuper, első komizó:)

      Törlés
  2. Szia!

    Már nagyon várom, hogy hogyan fognak ezek ketten összeszokni.
    Szerintem rengeteget fognak majd civakodni és nagyon izgi lesz a megismerkedésük.
    Hihetetlenül tetszik már most a történet. Ha hirtelen abbahagynád (remélem, hogy nem) akkor még meg is siratnám a blogot XDXD
    Siess a kövivel!

    xxxx Jule

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!:)
      Hmhm, meglátjuk, csak mindent a maga idejében:d :)
      Nem akarom abbahagyni, ne aggódj! :)
      Sietek! :)

      Törlés
  3. Hát ez FANTASZTIKUS lett!! :DD Nagyon jóó léci mielőbb hozd a kövi részt!♥ :DD

    VálaszTörlés
  4. Ù izgi vajon Liam valòban ilyen kis kacér?? :3
    Remélem Lara nem adja könnyen magát.
    Egy újabb fantasztikus résznek lehetek az olvasòja. XD
    imádom gyorsan kövit!!!!!!!!:))))))
    ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meglátjuk, mi lesz :) :D Köszönöm szépen! :)

      Törlés
  5. Úristen! Fantasztikus,tökéletes,remeek!
    Nem tudok mit mondani csak annyit hogy nagyon tetszik és hogy hamar hozd a kövit mert nagyon várom! :))♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úristen! Köszönöm szépen a kedves szavakat! :)
      Rendben, és sietek, ígérem! :)

      Törlés
  6. PER-FECt!
    by.:W.H.
    (bő hozzászólásomat azért írtam mert így mutatom ki a szeretetemet:D )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága W.H.-m !
      Te egy igazi, kis bad girl vagyol :D:D:DD
      Vigyázz, ma este találkozunk, Gabócán :33

      Törlés
  7. ÁÁÁÁ nagyon jóóóóóóó lett :D :D

    VálaszTörlés
  8. Ohaa. Ez a blog Perfect.!;);D<3 nagyon jo. Koci mikor lesz?:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De cuki vagy, köszönöm szépen! :)
      Kövi, hú, hát lassan nekilátok, ígérem:)

      Törlés
  9. Nagyon tetszi:) Mikor lesz kövi?:) Nagyon hamar legyen!:D<3

    VálaszTörlés
  10. Drága L.T.P.~!
    Ez valami eszméletlen lett. Ahogy a cím is írja, tökéletes. Nagyon tetszik Liam-nek ez az oldala, várom már, hogy hogyan fog viselkedni. Nem mondom, hogy siess, mert minden blogger tudja, hogy nem olyan könnyű megírni egy részt, főleg nem egy ilyet. De természetesen nagyon várom *-* ♡

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Enci!
      Rettentően aranyos vagy, köszönöm szépen! :)

      Törlés
  11. Drága L.T.P.~! :)
    Előző részhez annyit akartam írni, hogy a Jack Payneről nekem a kalóz jut eszembe és hogy szuper lett, ugyanúgy mint ez is! :)
    Kicsit furcsálom, hogy az apja csak így 'eladta' de ha megakarja óvni és így van kitalálva akkor jó és nem nézek kérdőn :D
    És hogy Liam Paynehez költözik a csaj? Irigylem, féltékeny vagyok rá és egy kiba*ott nagy mázlistának gondolom! :DDD Aah én is akarok vele lakni :c
    Várom, hogy mit fogsz kihozni ebből a történetedből! ;)
    Hatalmas ölelés, Zsuu

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Zsuum!
      Egy kalóz, hmm, most, hogy mondod.
      Nem kell kérdőn nézni, a későbbiekben minden kérdőjelre a fejedben választ fogok írni.. adni, vagy hogy mondjam.:D
      Költözzünk mi is Liamhez:O
      Csók,
      Lizi

      Törlés
  12. so amazing!!! :) Nagyon jo lett letszices siess a kovetkezovel!! Tudom h nehet igy megfogalmazni mert "egyesek" -nek nem jo ugy ahogy van!! ezt az ALONE blogbol tudom!!! :/ de nagyon jo szerinte , ez olyan....hogy is. mondjam nagyon egyedi!! a legehto legjobb megfogalmazas es karakterek is nagyon jok szoval......csak annyit tudok mondani hogy tokeletes ahogyan irsz!!! csak igy tovabb!!! :) :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen, de tényleg. Jól esik nagyon! :) Hú, jó tudni, hogy olvastad ALONE-t is:) Köszönöm a dicséretet, aranyos vagy! :)

      Törlés
  13. Szia!

    Mikor megláttam a nevedet, amint írtál hozzám, rögtön eszembe jutott, hogy neki kéne állnom gyorsan elolvasni a fejezetet, mert eddig nem tettem. Szóval sajnálom, hogy eddig nem tettem, most próbálom bepótolni. Hát, hű erre nem számítottam, szerintem lesz itt még nemulass, kíváncsi vagyok mit hozol ki ebből!:)

    Puszi, Azy

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Azy!

      El sem tudod képzelni mennyire boldog vagyok, hogy olvasod a blogomat, de komolyan.
      Lesz hát, ne aggódj! :)
      Csók, Lizi

      Törlés
  14. Drágám :)
    Szia, tudom, hogy már fenn van a következő fejezet, de úgy éreztem, hogy írnom kell, ha már elolvastam, hiszen eddig egy blogodnál sem tettem XD de ez most más lesz.
    A fejezet király lett a gifet le is töltöttem a trailerekhez :PPP
    Millio puszi xx <3

    VálaszTörlés