2013. szeptember 1., vasárnap

05. Minden oké?

Aloha!
Tudom, most valamivel gyorsabb voltam, mint múltkor, de ez csak azért van, mert rám jött valami két órás írhatnék, s megalkottam a részt. Remélem, hogy tetszeni fog! Köszönöm szépen az előző részhez a kommentárokat, illetve a feliratkozókat! Jól esik, de nagyon! Csodálatosak vagytok, sokat jelent! <3


- Segítesz? – kérleltem Liamet pár szatyrot felé tartva, kiskutya szemeket meresztve rá. Ha már eddig, egy óra erejéig kedves volt, akkor ne rontsa el az összképet azzal, hogy hagy cipekedni, maradjon rendes fiú.
Csak bólintott egyet – ezzel eleget téve reményeimnek-, s kivette a kezemből a cuccokat, majd miután az autót is bezárta, elindultunk a bokrok rengetegében a lakáshoz. Odaérve, Liam egyszerűen csak belökte az ajtót, holmimat pedig ledobta a nappaliban. Ezután lazán levette fehér converse cipőjét, s levágódott egy fotelbe a tévé távirányítót a kezébe véve. A csatornák között kezdett válogatni, mintha itt sem lennék mellette. 
Döbbenten néztem az előbb lejátszódó jelenetét, végül úgy döntöttem, inkább felcuccolok a szobámba. 
Se szó, se beszéd felemeltem zacskóimat, s feltrappoltam a lépcsőn. Beérve külön helységembe dolgaimat hanyagul az ágyra hajítottam, majd hajamat kontyba fogtam. Pakolás közben, általában felfogom, hisz’ elég idegesítő, amikor az ember arcába lógna a rakoncátlan tincsek. Annak ellenére, hogy imádom a loboncom, néha agybajt kapok hosszúságától.
Sóhajtva leültem az ágyamra, s eltávolítottam a nemrég beszerzett gönceimről az árcédulákat, majd összehajtogattam őket, s egy kupacba a szekrénybe helyeztem. Na, már mindjárt nem olyan üres!
Kezd otthonossá válni az eddig magányosan tátongó lakhely. 
Az éjjeliszekrényen lévő órára pillantottam, mely este fél nyolcat mutatott, s mivel még túl korainak találtam az időpontot a fürdéshez, ezért elhagyva eddigi tartózkodási helyemet lementem, s lecsüccsentem Liam kanapéjára. Éppen híradót nézett, amiben pont egy gyilkosságról számoltak be, ami a napokban történt, nem messze Liverpooltól. Ezután személygépkocsis balesetekről, illetve egy hajóbalesetről regéltek, s ezt követően következtek a ma történt esetek. 
Agyam lefagyott, szám elkerekedett, s szívem kihagyott egy ütemet, amikor a bemondónő szájából a következők hangzottak el:
„ A minap megtalálták a több országban körözött drogdílert. A férfi, még nem tudni mi okból, feladta magát a londoni rendőrségen, ezzel a tettével könnyítve a maga, s az őt kereső felettesek helyzetét. Lakását átkutatták, hol több csomag kábítószert találtak. Minden anyagot kezelés alá vettek, s eltávolították az otthonból. „
A hírolvasó után egy tiszt mondott pár szót, miszerint az ügyet bíróság elé vitették, s emellett mellékesen megjegyezte, enyhítő körülményként hat az, hogy magától ment be a kapitányságra. Fantasztikus!
Szomorúan lehajtottam fejemet, s a padlót kezdtem fixírozni, még az életkedvem is a talajvíz alá került, az elhangzottak miatt. Óvatosan összefontam kezeimet az ölemben, s továbbra is lefelé bámultam. Mindössze akkor kaptam fel a fejemet, mikor egy meleg testet éreztem meg magam mellett.
- Minden oké? – kérdezte csöndesen Liam, majd tenyerét ujjaimra simította. Őszintén szólva meglepett, ugyanakkor jól esett cselekedete. Ajkaimat harapdálva emeltem rá tekintetemet, s ráztam meg kobakom. Nem, nincs semmi rendben!
Hogy is lenne, ha az édesapámat rács mögé csukják? Jó, való igaz, magának csinálta, no de akkor is! Nekem ez sokk!
- Tudnék valahogy segíteni? – érdeklődött tovább barátságosan. 
- Nem hinném – motyogtam szomorúan, miközben lenéztem erős kezére, mi még mindig az én hozzá képest apró tenyeremre kulcsolódott.
- Én úgy sajnálom, de hidd el, átérzem. 
- Mégis, hogy éreznéd át? – pislogtam nagyokat.
- Ha nem esett volna még le, az én apám is hasonló körökben játszik. Bármikor elkaphatják. Habár valószínűleg még a városból is kimenekült, mivel apádnak dolgozott – magyarázott hevesen, majd a végén gúnyosan felhorkant, s folytatta. – Hát, ja. Remek családi háttér.
Szemöldököm égbe szökött utolsó mondatára. Ezt mégis mire értette? Talán neki is van valami a családjával? 
- Hogy érted? – suttogtam, s közben gyenge próbálkozásokat tettem afelé, hogy ne sírjam el magamat.
- Öhm, izé… én, nem hinném, hogy… érdekelne – dadogott, mint egy pösze óvodás.
Miből gondolja ezt? Ha tudná, hogy mindennél jobban érdekel nagyképűségének oka, s talán most megtudhatnám a választ mindenre.
- De, mondd el, kérlek. Addig is eltereled a figyelmemet.
- De… én… Lara, muszáj ezt? Nem sokan tudják ezt rólam. Jobban szeretem magamban tartani. Nem is fontos.
- De én tudni akarom! Sőt jogom van tudni! – próbáltam erősködni. – Veled fogok élni, fogalmam sincs mennyi ideig!
- Jó, de szigorúan titkos információ! – fordította a plafon felé a buksiját, majd újra felém pillantott. – Tudod, én teljesen át tudom érezni, minden egyes fájdalmadat az anyukáddal kapcsolatban, ugyanis én is anya nélkül nőttem fel, sőt, még testvérem sincs. 
- Ez komoly? – Szinte leestem a kanapéról, ahogy eljutott tudatomig a tény, hogy hasonlítunk, egy kicsit is. Belenéztem hatalmas barna íriszeibe, melyből üvöltött, hogy igazat mond.
- Lara ilyennel sosem viccelnék. 
- Tudom, ne haragudj.
- Nem haragszom – villantott felém egy ezer wattos mosolyt, majd hadarva beszélt tovább. – Szóval, talán három éves lehettem, mikor elvesztettem. Nem is tudom milyen volt, csak fotókból ítélem meg, magasságát, és hogy nézhetett ki igazándiból.  – vett egy mély levegőt beszéd közben. - Azonban van valami, ami kristály tisztán megmaradt. Minden este elmesélt nekem egy mesét, és a végén elmondta, hogy mennyire szeret. A történetre már nem emlékszem, csak egy hamiskás képem van az egészről – szemöldökét összehúzta, s valószínűleg úgy próbált visszagondolni a megtörtént eseményekre. -  Halálát követően apám nevelt fel, és vitt magával sokszor alkoholisták közé, a sarki kocsmába. Tudom, úgy hangzik, mint egy rossz kitaláció, de nem az. Egyáltalán nem! -  Irtózatos sajnálat lett úrrá rajtam, ahogy ismét Liamre kukkantottam. Megértettem, hiszen soha az életben nem voltam még egy hullámhosszon senkivel sem ennyire. Mindig kerestem az embert, aki valóban tudja, miről beszélek, mikor kiöntöm neki lelkemet, de most rábukkantam. Ki gondolta volna, hogy szimplán egy paraszt apa mellett nőtt fel, s azt látta példának, hogy a bunkóság a helyes út. Eme tények tudván rájöttem, hogy Liam a körülményekhez képest, igen normális felnőtt lett, néhai idiótasága ellenére.
Gondolataim tengeréből a csengő dallamos hangja szakított ki. Liam akarata ellenére is, óvatosan megszorította a kezemet, majd felállt egyedül hagyva „világmegváltó elméleteimmel”.
Pár percen belül egy csinos, tinédzser évei végén járható, fekete göndör hajú, s kék szemű lánnyal jelent meg kézen fogva.
- Ő meg kicsoda? – mutatott felém Amy – ha jól emlékszem -, majd kérdően Payne-re bámult.
- Amy, ez itt Lara, az unokahúgom. – Jé, nem is tudtam, hogy rokonok vagyunk! Végül is, jó, hogy beavatott a tervbe, miszerint kamuzunk a csajának.
- Szia, Amy, Lara vagyok – pattantam fel, s kaptam egy jobbját a lánynak, ki meglepetten rázta meg azt.
- Amy – motyogta, s mintha némi sértettséget fedeztem volna fel szavaiban. Á, biztos, csak beképzelem. Liam kacsintott egyet felém, de sötétben úszó tekintete hálát tükrözött. Örülök, hogy nap végére, kicsit rendeződött a kapcsolatunk.

22 megjegyzés:

  1. Nagyon jó lett imádom *-* várom a következőt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, már el is készültem vele ! :)

      Törlés
  2. Jaj, hát ez olyan édes rész lett! Azt leszámítva, hogy Lara apja sittre került, de attól függetlenül tényleg édes rész lett! Na, ezt most jól megmondtam! xd

    Ölel,
    Patricia F.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fogalmazás egyes! Ülj le kislányom! - Csak viccelek :D:D
      Köszönöm szépen :)

      Törlés
  3. Imádom sies pls :]]

    VálaszTörlés
  4. Jujj nagyon jó lett! *-* siess a kövivel!:D

    VálaszTörlés
  5. Hali.

    Iszonyat jó lett az új fejezet! Nem is tudom, hogy mit írjak neked, egyszerüen csak annyit, hogy nagyon tetszett nekem, és, hogy remek lett! A fogalmazásod nem változott, talán egy kicsivel jobb lett, bár mindig is jó volt! L.T.P.~ ... A Bloggerina neve, aki a legjobban ír! Aki megmutatta, hogy nem szabad feladni amit elkezdtél!

    Várom a következőt, puszi. :)

    •Pink Girl•

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :)
      Köszönöm szépen, nagyon jól esnek kedves szavaid. Jézus, mekkora szavak. Nem túlzol egy egészen "kicsit"? :)
      Ölel,
      LTP

      Törlés
  6. Örülök, hogy végre Liamről is megtudtunk egy keveset. Nagyon cuki volt, ahogyan Lara-val viselkedett. :P
    Már nagyon várom a következő részt. Ez egyszerűen fantasztikus volt!

    xxxxx

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy örülsz.:D Igen, gondoltam, hogy már foglalkoztat benneteket Liam élete is. Nos, végül még kiderül, hogy Liam nem is annyira tragikus pasi. :)

      Törlés
  7. Szia Drágám!
    Rendeződött a kapcsolatunk?! Na ne, nem.. jé kislány, hisz épp az előbb hazudta azt, hogy a rokona vagy. Nem hiszem el, hogy ezt írtad, hogy voltál képes? Amúgy nagyon aranyos rész lett, és gondoltam, hogy az apja miatt ilyen bukó. Az a híradós dolog egy kicsit durva volt, mivel ha én hallanék ilyet az apámról, sokkal jobban kiakadnék. Bár ott vannak azok az enyhítő körülmények, de akkor is. Kíváncsi vagyok már Amy személyére, mármint személyiségére, tudod, úgy belsőleg. Alig várom a folytatást, és bocsi ezt az érzelem dús, és kissé kusza kommentet. Nem vagyok magamnál!
    Millio puszi Xx <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Hahaha, Lara gyorsan ítélkezik, ugye? :D Örülök, hogy tetszett. Nos, igen, direkt nem akasztottam ki annyira MÉG Larissát. :) Minden okkal történik ne feledd.:D
      Amy személye, háááááát... meglátjuk, kisszívem mit hozok ki belőle:)
      Love you,
      LTP

      Törlés
  8. Nagyon jó lett! Nagyon belejöttem a blogjaid olvasásába, az Alone-t is imádtam!! Ès ez?! Egyszerűen felrobbanok a kivancsisagtól, hogy mi lesz a kövi rèszben!!!! Amikor olvasom belegondolok,hogy "Uram Isten, ha én ilyen jó blogot tudnék írni megenném a kalapom!!!! Szóval így tovább!!

    Csenge :). (Burján)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :) Örülök neki, ha a blogjaimat olvasod, mindig jól esik ilyeneket hallani.:)
      Kérlek, azért ne túlozzunk :) És köszi még egyszer:)
      Lizi

      Törlés
  9. Hát LizmóóAnyu most nem kezdek el nagy szöveget írni mert én mindig mondom hogy: Because You Are PER-FECT ;) nah a lényeg ez is csodás akárcsak az előzőek :)) és már tudom,hogy ennek a blognak a segítségével fogom túlélni a kritikus első félévet gólyaként :D
    Pusszant: Meliii <3/Lantos;)/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát édes lányom, imádlak <33 Olyan kedves, és cuki vagy, de komolyan:) Egyáltalán nem vagyok tökéletes, sőt..:)
      höhö, én is ennek a blognak az írásával fogom túlélni a következő félévet gólyaként, hihi.:)
      Ölel,
      Lizi

      Törlés
  10. szia!! most találtam rá a blogodra és NAGYON tetszik, főleg a stíusod, én nem utolsó sorban, hogy Liam az egyik főszereplő, aki nekem a kedvencem!! :) tényleg nagyon tetszett!! :))
    hamar a következő részt, légyszi!! :)
    Anna:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      De jó, mindig meglep, hogy egy új olvasó ennyire aranyos, hogy még kommentárt is ír! Cuki vagy! :) Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet a blogom, ígérem sietek :)
      LTP

      Törlés
  11. Drága LTP!

    Kicsit fájt ilyeneket olvasnom Liam múltjáról, biztos neki sem lehetett könnyű. Kíváncsi vagyok Lara megtud-e még valamit az édesapjáról, illetve meddig kell Liam házánál lennie. :) Siess a következővel, ez is szuper lett! <3

    Puszi, Azy

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Azym!
      Nem is volt neki az! :)
      Köszönöm szépen és sietek! :) <3
      Ölel,
      LTP

      Törlés